UA PL EN

Студенти будують будинки з рису

Студенти будують будинки з рису

 

Каліфорнійського університету в Ріверсайді) на грант від Агентства з охорони навколишнього середовища на суму $ 75 тис. Для будівництва доступного житла на Філіппінах справила з рисового лушпиння композитні панелі, які не по зубах навіть термітів.
Лушпиння не тільки захищає рис, поки він росте, але її можна використовувати в якості будівельного матеріалу, добрива, утеплювача або палива. Студенти вирішили зробити з неї будівельні панелі для зведення доступного житла.
За інформацією ProfiDOM.com.ua, команда Husk-to-Home розвинула проект студента Коліна Екерле, який працював над ним з 2014 р Агентство видало студентам грант на 2 роки для підготовки необхідного обладнання та площ, щоб почати повномасштабне виробництво панелей. За проектом лушпиння замінює зазвичай використовуються деревні стружки. За словами Екерле, вартість панелі розміром 1,2х2,4 м - $ 7, стільки ж коштують фанерні панелі виробництва IKEA. Перероблений поліетилен високої щільності пов'язує лушпиння, надає панелі міцність і вберігає від вологи.
"І хоча на виготовлення досить міцного матеріалу, з якого можна побудувати житло, пішло багато часу, ми, нарешті, досягли того рівня, коли можемо зробити прототип, який не поступається за міцністю комерційно доступною ДСП, - зазначив Екерле. - Випробування показали, що терміти НЕ їстимуть рисову лушпиння і не зацікавляться нашим будівельним матеріалом, що значно подовжить тривалість життя будинків на Філіппінах ".